web mob
صفحه نخست » کوکوپیت

کوکوپیت

کوکوپیت یک نوع بستر کشت است که از الیاف پوست و پوشش میوه نارگیل و در بعضی موارد پوست درخت نارگیل فشرده شده ایجاد می‌شود. این بستر کشت در قرن نوزدهم برای باغبانی و کشاورزی مورد استفاده قرار گرفت، اما به دلیل کیفیت نامناسب، استفاده از آن کاهش یافت؛ البته با روش‌های مدرن تکنولوژی، خاک کوکوپیت با کیفیت بهتری به بازار عرضه شد و به سرعت میان کشاورزان محبوب شد.

کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت (coco peat) یک نوع خاک و بستر برای کشت انواع گیاهان می‌باشد؛ این خاک اغلب از کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون سریلانکا و هندوستان وارد کشورهای دیگر مانند ایران می‌شود. در کوکوپیت، نوعی قارچ به نام تریچودما طبیعی وجود دارد که در همزیستی با ریشه‌های گیاهان، آن‌ها را از قارچ‌های بیماری‌زا محافظت می‌کند، البته این ویژگی در کوکوپیت‌های استرلیزه شده وجود ندارد.

خاک کوکوپیت به دلیل سبکی و سازگاری با محیط زیست و همچنین توانایی نگهداری آب به مقدار زیاد، شناخته شده است. با اضافه کردن آب به هر کیلوگرم خاک کوکوپیت فشرده شده، پانزده لیتر خاک مرطوب به دست می‌آید؛ در بسیاری از کشورها، به خاطر سبک بودن و توانایی نگهداری آب، گل‌ها و گیاهان به ویژه کاکتوس‌ها با خاک کوکوپیت پرورش داده می‌شوند.

کاربرد خاک کوکوپیت

خاک کوکوپیت برای کشت گیاهان داخل سالن، گلخانه، بالکن، باغچه و حتی برای کشت خانگی استفاده می‌شود؛ بستر کشت کوکوپیت به عنوان جایگزینی برای خاک سنتی به کار می‌رود و بسیاری از گیاهان را می‌توان در آن کشت کرد که این گیاهان شامل گیاهان زراعی، سبزیجات، گیاهان آپارتمانی و گل‌های زینتی می‌شود؛ همچنین می‌توان برای گیاهانی که نیاز به زهکشی خوب ریشه‌ها دارند از خاک کوکوپیت استفاده کرد.

کاربرد خاک کوکوپیت در کشاورزی، کاشت گیاهان خانگی و آپارتمانی زیاد است و به همین دلیل است که این خاک بسیار پرطرفدار می‌باشد.

هنگام استفاده خاک کوکوپیت به عنوان بستر کشت، معمولاً با ترکیب آن با مواد مغذی دیگر، مانند کودهای آلی یا شیمیایی، نیازهای غذایی گیاهان تأمین می‌شود؛ همچنین، بسته به نوع گیاه و شرایط محیطی، ممکن است نیاز به استفاده از مواد خاص دیگری نیز داشته باشید.

کوکوپیت برای سینی نشا

کوکوپیت به عنوان یک بستر کشت مناسب برای سینی نشا استفاده می‌شود؛ سینی نشا یک ابزار برای کشت گیاهان است که در آن، بذرهای گیاه در سینی‌های کوچک کشت می‌شوند و پس از رشد (مرحله‌ای که گیاه 3 تا 4 برگی شده)، به زمین اصلی منتقل می‌شوند.

کوکوپیت به دلیل داشتن خصوصیات مناسب برای رشد گیاهان، به عنوان یک بستر کشت مناسب برای سینی نشا (ابزاری که نشا را در آن می‌کارند) شناخته شده است؛ این بستر کشت با داشتن قابلیت جذب بالای آب، گردش هوای مناسب و تأمین مواد غذایی شرایط مناسبی را برای رشد گیاه را فراهم می‌کند. خاک کوکوپیت دارای ساختاری پر از حفره می‌باشد که باعث تهویه هوا و تنفس بهتر ریشه‌های گیاه می‌شود.

کوکوپیت برای گلدان

استفاده از خاک کوکوپیت برای گلدان‌ها یک گزینه عالی است زیرا این ماده خصوصیاتی دارد که برای گیاهان کاشته شده در گلدان‌ها بسیار مفید می‌باشد و به عنوان یک جایگزین خوب برای خاک سنتی استفاده می‌شود.

بر خلاف خاک عادی، کوکوپیت خیلی سبک است و رطوبت را بهتر نگه می‌دارد؛ برای استفاده از خاک کوکوپیت برای گلدان بهتر است توجه کنید که گیاهان مختلف نیازهای متفاوتی دارند، برخی از گیاهان ممکن است نیاز به مواد غذایی بیشتری داشته باشند، بنابراین ممکن است لازم باشد به خاک کوکوپیت کودهای مخصوص گیاه را اضافه کنید.

تقویت گیاهان آپارتمانی با خاک کوکوپیت

استفاده از خاک کوکوپیت برای تقویت گیاهان آپارتمانی بسیار رایج است زیرا این خاک بستر، محیط مناسبی را برای رشد گیاهان آپارتمانی فراهم می‌کند.

تقویت گیاهان آپارتمانی با خاک کوکوپیت به شرط توجه به نیازهای خاص هر گونه گیاه و همچنین ترکیب با مواد دیگر، می‌تواند به بهبود رشد و سلامت گیاهان کمک کند؛ همچنین باید با توجه به نیاز گیاه هر چند وقت یکبار به گیاه آب دهید و بر شرایط رطوبت و نور مناسب نظارت داشته باشید.

انواع کوکوپیت

انواع کوکوپیت

تنوع گوناگونی از انواع کوکوپیت وجود دارد که هر کدام از این خاک‌ها بر اساس تفاوت‌ها در فرآیند تهیه و ویژگی‌های فیزیکی و شیمیایی، برای مصارف مختلف مناسب هستند.

کوکوپیت به سه شکل مختلف برای فروش در دسترس است و هر نوع خاک، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارد:

کوکوپیت فشرده: این نوع کوکوپیت به صورت قالب‌های فشرده به بازار عرضه می‌شود؛ برای استفاده از کوکوپیت فشرده، باید آن را با آب مخلوط کنید تا به اندازه مورد نظر انبساط یابد.

کوکوپیت دانه‌ای: این نوع کوکوپیت به صورت دانه‌های درشت به بازار عرضه می‌شود؛ کوکوپیت دانه‌ای برای گیاهان جوان و گیاهانی که نیاز به زهکشی خوبی دارند، مناسب است.

کوکوپیت آسیاب شده: این نوع کوکوپیت به صورت پودر به بازار عرضه می‌شود؛ کوکوپیت آسیاب شده برای گیاهان بالغ و گیاهانی که نیاز به زهکشی کمتری دارند، مناسب است.

اجزای کوکوپیت

رنگ کوکوپیت با توجه به مواد ترکیب شده با آن می‌تواند از قهوه‌ای روشن تا قهوه‌ای تیره متفاوت باشد؛ تراکم بالای کوکوپیت باعث نگهداری آب بیشتر در آن می‌شود، به همین دلیل معمولاً با سایر مواد مانند پرلیت، ورمیکولیت یا خاک رس مخلوط می‌شود تا مزایای آن را افزایش دهند. کوکوپیت بر اساس درصد اجزای مختلف در آن به سه دسته تقسیم می‌شود:

  • بافت فاین: این نوع کوکوپیت شامل 85 درصد پیت و 15 درصد الیاف با طول حداکثر 4 سانتی متر است.
  • بافت مدیوم: این نوع کوکوپیت شامل 80 تا 85 درصد پیت و 15 تا 20 درصد الیاف با طول حداکثر 15 سانتی متر است.
  • کوکو چیپس: این نوع کوکوپیت شامل 30 درصد پیت، 30 تا 60 درصد چیپس و مابقی الیاف با اندازه‌های متفاوت است.

یک توضیح کوتاه درباره الیاف و چیپس و ویژگی‌های آن‌ها:

الیاف: الیاف کوکوپیت شبیه به رشته‌های نخ از نارگیل هستند و باعث افزایش نفوذ اکسیژن به ریشه گیاه می‌شوند، الیاف کوکوپیت می‌توانند برای استفاده مجدد مناسب باشند؛ اگر الیاف به درستی نگهداری شوند، می‌توانند تا 5 سال یا بیشتر دوام بیاورند.

چیپس: کوکو چیپس تکه‌های کوچکی از الیاف نارگیل هستند که عملکرد بهتری نسبت به الیاف و پیت دارند. کوکو چیپس علاوه بر ظرفیت مناسب در نگهداری آب، نفوذ پذیری خوبی برای اکسیژن و هوا دارد؛ کوکو چیپس برای گیاهان جوان و گیاهانی که نیاز به زهکشی خوبی دارند، مناسب است.

امکان خرید عمده کوکوپیت با بهترین کیفیت از مجموعه بازارنشا وجود دارد، برای خرید با مشاوران و کارشناسان ما ارتباط بگیرید.

طرز تهیه خاک کوکوپیت

برای تولید کوکوپیت، ابتدا میوه‌های نارگیل را چیده و هسته خوراکی آن را با استفاده از دستگاه‌های مخصوص جدا می‌کنند؛ سپس پوسته‌های باقیمانده را به مراکز تولید کوکوپیت منتقل می‌کنند و پس از گذراندن مراحل دیگر، برای فروش به بازار عرضه می‌کنند.

برای جدا کردن الیاف از یکدیگر، پوسته‌های باقیمانده را به مدت سه تا شش ماه در آب قرار داده و سپس آن‌ها را زیر نور آفتاب قرار می‌دهند تا چسبندگی الیاف کاهش پیدا کند و قابلیت جداسازی فراهم شود.

بعد از خشک کردن پوسته‌ها، آن‌ها را وارد دستگاه می‌کنند؛ در اولین مرحله، الیاف اصلی جدا می‌شوند و الیاف دیگر و مواد اضافی که به آن کوکوپیت می‌گویند در مخزن دستگاه ذخیره می‌شوند، سپس کوکوپیت تولید شده را شست و شو داده و با استفاده از دستگاه پرس در شکل‌های مختلف بسته بندی می‌کنند.

روشی که گفته شد طرز تهیه خاک کوکوپیت به روش کارخانه‌ای است، کوکوپیت را می‌توان در خانه نیز تهیه کرد و مطمئن شد که خالص و بدون هیچ گونه آلودگی و افزودنی باشد، البته این کار بسیار مشکل و زمان‌بر است.

طرز استفاده از خاک کوکوپیت

طرز استفاده از خاک کوکوپیت مراحلی دارد که باید به ترتیب انجام شوند تا محصول در بهترین شرایط برای رشد قرار گیرد. مراحل استفاده از آن به این صورت است:

  1. جدا کردن کوکوپیت: کوکوپیت‌ها باید از قالب خشک خود جدا شده و در مجاورت هوا قرار گیرند.
  2. اضافه کردن آب: به مقدار مناسب آب به کوکوپیت‌ها اضافه کنید تا آن‌ها مرطوب شوند؛ یک کیلوگرم کوکوپیت خشک باید به ۱۵ لیتر خاک مرطوب تبدیل شود و برای این موضوع بهتر است که از آب گرم استفاده کنید.
  3. مخلوط کردن: پس از اینکه کوکوپیت‌ها مرطوب شدند، آن‌ها را با دست یا با استفاده از ابزار مناسب مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت مرطوب شوند.
  4. استفاده در بستر گیاهان: کوکوپیت‌های مرطوب را در بستر گیاهان خود قرار دهید و گیاهان را در آن‌ها بکارید.
  5. نگهداری: برای نگهداری از گیاهان، مراقبت کافی و ارائه مواد مغذی به آن‌ها از طریق آبیاری و استفاده از کود مناسب الزامی است.
مزایا و معایب کشت در کوکوپیت

مزایا و معایب کشت در کوکوپیت

در باب معرفی مزایا و معایب کشت در کوکوپیت باید بگوییم که کوکوپیت، به دلیل مقاومت بالا در برابر رشد باکتری، قارچ و علف هرز، به عنوان یک ماده آلی بسیار ایده‌آل شناخته می‌شود. این ماده فاقد پاتوژن است و هیچ تأثیر نامطلوبی بر روی محیط زیست ندارد، در مقایسه با پیت ماس، کوکوپیت به آبیاری کمتری نیاز دارد و قابلیت نگهداری آب و رطوبت آن بیشتر است.

کوکوپیت جریان هوا را به خوبی از خود عبور می‌دهد و این امر از سفت شدن خاک جلوگیری کرده و تخلخل خاک را افزایش می‌دهد؛ PH کوکوپیت خنثی تا کمی اسیدی است و برای گیاهان زیادی مناسب است.

بنابراین به طور خلاصه باید گفت که کوکوپیت یک بستر کاشت آلی است که از الیاف پوست و پوشش میوه نارگیل تولید می‌شود و دارای مزایای زیادی است، از جمله:

  • ماندگاری بالا
  • کاهش زمان جوانه زنی
  • عاری از بیماری‌ها و آفات
  • pH خنثی تا کمی اسیدی
  • نگهداری آب و هوادهی مناسب

اما استفاده از کوکوپیت مانند هر ماده دیگری علاوه بر مزایا، معایب خود را دارد؛ به طور کلی هر بستر کشت محدودیت‌های خاصی دارد ولی نکته مثبت خاک کوکوپیت این است که معایب استفاده از آن بسیار کمتر از مزایای استفاده می‌باشد، برخی معایب این خاک و کشت در آن:

  • وزن کم: کوکوپیت نسبت به خاک معمولی وزن کمتری دارد و ممکن است برای برخی گیاهان سنگین نباشد.
  • کمبود مواد مغذی: کوکوپیت به طور طبیعی فاقد مواد مغذی است و برای رشد گیاهان به کوددهی منظم نیاز دارد.
  • قابلیت فشرده شدن: کوکوپیت در صورت استفاده بیش از حد از آب یا کود ممکن است فشرده شود و جریان هوا و آبرسانی را محدود کند.
  • قیمت بالا: قیمت کوکوپیت نسبت به بسترهای کاشت دیگر نسبتاً بالاتر است؛ این امر به دلیل وارداتی بودن این خاک است و وارد کننده متحمل هزینه‌های زیادی می‌شود.
  • حبس کردن مواد مغذی: کوکوپیت تبادل یونی بالایی دارد و مواد غذایی و مغذی را ذخیره یا خارج می‌کند، این امر باعث می‌شود که کلسیم، آهن و منیزیم در خاک حبس شوند.
  • نمک دار بودن: در زمان خرید کوکوپیت، باید توجه داشته باشید که نحوه تولید آن چگونه است؛ بعضی اوقات، پوست نارگیل در آب نمک خیس می‌شود، لذا بهتر است که کوکوپیت پس از خرید با آب شست و شو داده شود.

بنابراین بهتر از برای خرید کوکوپیت با کارشناسان بازارنشا مشورت کنید تا ببینید که این خاک مناسب برای محصول شما هست یا خیر.

مزایای کوکوپیت برای باغبانی

انتخاب نوع خاک و بستر کشت، اولین گام مهم در رشد و نمو گیاهان خانگی، آپارتمانی و مزرعه‌ای است و باعث موفقیت باغداران و کشاورزان می‌شود؛ کوکوپیت، به دلیل فواید و مزایای بسیاری که دارد بسیار محبوب است.

با کشت گیاه در کوکوپیت، آب برای مدت طولانی در خاک نگه داشته می‌شود و از این رو از مصرف بی‌رویه آب جلوگیری می‌شود؛ با توجه به مشکل کمبود آب در کشور، کوکوپیت طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

همچنین کوکوپیت دارای سطح تخلخل بالایی است که باعث می‌شود آب و هوا به راحتی به بذر برسند؛ این امر می‌تواند زمان جوانه زنی را کاهش دهد، بنابراین به دلیل زیاد بودن مزایای کوکوپیت برای باغبانی می‌توان گفت که این خاک محبوب‌ترین بستر کشت در میان باغداران است.

معرفی کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت

کوکوپیت، پیت ماس و پرلیت همگی بسترهای کشت مورد استفاده در باغداری و کشاورزی هستند.

کوکوپیت: این بستر کاشت از الیاف میوه نارگیل یا تنه درخت نارگیل ساخته شده است؛ کوکوپیت دارای خصوصیات زیادی است که آن را به یکی از بهترین بسترهای کشت تبدیل کرده است. این بستر کاشت دارای خاصیت نگهداری آب بالا و تهویه مناسب هوا برای ریشه‌های گیاهان است. همچنین، کوکوپیت باعث کاهش مصرف آب می‌شود و در نتیجه به حفظ منابع آب کمک می‌کند.

پیت ماس: پیت ماس یک بستر کاشت آلی است که از بقایای نوعی خزه به نام اسفاگنوم (Sphagnum) تشکیل شده است. این خزه‌ها در محیط‌های مرطوب و سایه‌ای رشد می‌کنند و وقتی که می‌میرند، در اثر نبود اکسیژن، تجزیه نمی‌شوند و به صورت لایه‌ای روی زمین انباشته می‌شوند. با گذشت زمان، این لایه‌ها متراکم شده و به پیت ماس تبدیل می‌شوند. نگهداری آب و هوادهی مناسب، عاری بودن از بیماری ها و آفات، pH خنثی تا کمی اسیدی، ماندگاری بالا و کاهش زمان جوانه زنی از مزایای این خاک هستند.

پرلیت: پرلیت یک بستر کشت سبک و با خصوصیات منحصر به فرد می‌باشد؛ پرلیت یک نوع سنگ آتشفشانی است که در اثر خنک شدن گدازه‌های آتشفشانی تشکیل می‌شود، این سنگ حاوی مقادیر زیادی آب است که در اثر حرارت بالا به گاز تبدیل می‌شوند و باعث می‌شوند که پرلیت منبسط شود و حجم آن چندین برابر شود. این بستر کشت دارای خاصیت جذب آب بالا و نگهداری آن است؛ همچنین، پرلیت دارای خاصیت تهویه مناسب هوا برای ریشه‌های گیاهان است و باعث کاهش مصرف آب می‌شود. پرلیت دلیل سبکی و جذب آب بالا، در بستر کاشت گل و گیاهان خانگی و حتی در باغچه‌های بزرگ استفاده می‌شود.

تفاوت کوکوپیت با پرلیت

درباره تفاوت کوکوپیت با پرلیت باید بگوییم که:

خاک کوکوپیت به عنوان جایگزینی برای خاک معمولی در گلدان‌ها و… استفاده می‌شود؛ از ویژگی‌های کوکوپیت می‌توان به ساختار مناسب خاک، درصد بالای مواد آلی، نفوذ پذیری مناسب و قابلیت نگهداری آب و مواد معدنی اشاره کرد.

پرلیت به عنوان یک ماده پرمصرف در باغبانی و کشاورزی استفاده می‌شود؛ از ویژگی‌های مهم پرلیت می‌توان به نفوذ پذیری بالا، ساختار خاکی مناسب برای رشد ریشه‌ها، سبکی و حفظ رطوبت اشاره کرد. همچنین، پرلیت قابلیت افزایش جریان هوا در خاک را دارد و می‌تواند به ریشه‌ها مقدار بیشتری از اکسیژن را برساند.

تفاوت کوکوپیت با پیت ماس

درباره تفاوت کوکوپیت با پیت ماس باید بگوییم که:

کوکوپیت یک بستر کاشت است که از الیاف پوست و پوشش میوه‌های نارگیل تهیه می‌شود؛ این خاک به صورت فشرده فروخته شده و با اضافه کردن آب، آماده استفاده می‌شود. خاصیت نفوذ پذیری مناسب و نگهداری آب بالا از ویژگی‌های این خاک است. کوکوپیت معمولاً به عنوان جایگزین خاک در مخلوط‌های کشت، کمپوست و ترکیبات کاشت گیاهان استفاده می‌شود.

پیت ماس از مواد آلی تشکیل شده و از بقایای خزه‌های خاصی تهیه می‌شود؛ این خاک به عنوان یک جایگزین خاک معمولی در مخلوط‌های کاشت گیاهان استفاده می‌شود، پیت ماس معمولاً شامل مخلوطی از مواد آلی و مواد زیست فعال است.

خرید کوکوپیت عمده

خرید کوکوپیت عمده

برای خرید کوکوپیت عمده می‌توانید از طریق دو روش زیر اقدام کنید:

1. خرید از فروشگاه‌های آنلاین

در حال حاضر، بسیاری از فروشگاه‌های آنلاین در زمینه فروش کوکوپیت عمده فعالیت می‌کنند؛ این فروشگاه‌ها معمولاً کوکوپیت را با قیمت مناسب‌تری نسبت به فروشگاه‌های حضوری عرضه می‌کنند.

برای خرید کوکوپیت عمده از فروشگاه‌های آنلاین، ابتدا باید نیاز خود را مشخص کنید. به عنوان مثال، اگر قصد دارید از کوکوپیت برای کاشت گیاهان آپارتمانی استفاده کنید، نیازی به خرید کوکوپیت با کیفیت بسیار بالا ندارید. در این صورت، می‌توانید از کوکوپیت‌های با کیفیت متوسط یا پایین‌تر که قیمت کمتری دارند، استفاده کنید.

پس از مشخص کردن نیاز خود، می‌توانید با مراجعه به فروشگاه‌های آنلاین، قیمت‌های مختلف کوکوپیت را مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب کنید. در نهایت برای خرید کوکوپیت آنلاین می‌توانید از کارشناسان بازارنشا کمک بگیرید.

2. خرید از وارد کنندگان و عمده فروشان

اگر قصد دارید کوکوپیت با کیفیت بالا و قیمت مناسب خریداری کنید، می‌توانید از وارد کنندگان و عمده فروشان کوکوپیت خرید کنید. این افراد معمولاً کوکوپیت را مستقیماً از کشورهای تولید کننده کوکوپیت وارد می‌کنند و با قیمت‌های مناسب‌تری نسبت به فروشگاه‌های دیگر عرضه می‌کنند.

برای خرید کوکوپیت عمده از وارد کنندگان و عمده فروشان، می‌توانید از طریق اینترنت یا مراجعه حضوری اقدام کنید.

در هنگام خرید کوکوپیت عمده، به نکات زیر توجه داشته باشید:

کیفیت کوکوپیت را بررسی کنید؛ کوکوپیت باید عاری از آفات و بیماری‌ها باشد، همچنین، باید دارای pH خنثی تا کمی اسیدی باشد.

قیمت کوکوپیت را با سایر فروشگاه‌ها مقایسه کنید؛ کوکوپیت با کیفیت‌های مختلف، قیمت‌های متفاوتی دارد بنابراین، قبل از خرید، قیمت‌های مختلف کوکوپیت را با یکدیگر مقایسه کنید تا بهترین گزینه را انتخاب کنید.

شرایط فروش را بررسی کنید؛ برخی از فروشگاه‌ها برای خرید عمده کوکوپیت، شرایط خاصی را تعیین می‌کنند بنابراین، قبل از خرید، شرایط فروش را بررسی کنید تا مطمئن شوید که می‌توانید کوکوپیت را با شرایط مورد نظر خود خریداری کنید.

سئوالات متداول

مزایای استفاده از کوکوپیت

استفاده از کوکوپیت در محیط کشت گیاهان مزایای زیادی دارد؛ این ماده به رشد بهتر و سلامتی گیاهان کمک کرده و می‌تواند بستر مطلوبی برای کشت گیاهان ایجاد کند.

  • عاری از بیماری‌ها و آفات: کوکوپیت به طور طبیعی عاری از بیماری‌ها و آفات است، این امر خطر آلودگی گیاهان را کاهش می‌دهد.
  • pH خنثی تا کمی اسیدی: کوکوپیت دارای pH خنثی تا کمی اسیدی است؛ این امر آن را برای طیف گسترده‌ای از گیاهان مناسب می‌کند.
  • ماندگاری بالا: کوکوپیت ماندگاری بالایی دارد و می تواند تا 5 سال یا بیشتر استفاده شود؛ این امر باعث صرفه جویی در هزینه‌ها می‌شود.
  • کاهش زمان جوانه زنی: کوکوپیت دارای سطح تخلخل بالایی است که باعث می‌شود آب و هوا به راحتی به بذر برسند؛ این امر می تواند زمان جوانه زنی را کاهش دهد.
  • نگهداری آب و هوادهی مناسب: کوکوپیت می‌تواند آب را تا 20 برابر وزن خود جذب کند و در عین حال جریان هوای مناسبی را برای ریشه گیاهان فراهم کند؛ این امر به جلوگیری از پوسیدگی ریشه و بهبود رشد گیاهان کمک می‌کند.

در مجموع، کوکوپیت یک بستر کاشت بی‌نظیر و چند منظوره است که می‌تواند برای طیف گسترده‌ای از گیاهان استفاده شود.

معایب استفاده از کوکوپیت چیست؟

یکی از مشکلات بزرگ کوکوپیت کمبود مواد مغذی و مفید در کوکوپیت می‌باشد؛ به همین علت باید از کودهای مایع و محلول‌های تقویت کننده استفاده کنید. البته این خاک جذب آب بالایی داشته و اجازه نمی‌دهد تقویت کننده‌ها از خاک خارج شوند. دیگر معایب این خاک:

وزن کم: کوکوپیت نسبت به خاک معمولی وزن کمتری دارد؛ این امر باعث می‌شود که برخی گیاهان سنگین، مانند درختان یا گیاهان بزرگ، در کوکوپیت پایدار نباشند. برای حل این مشکل، می‌توان کوکوپیت را با سایر بسترهای کاشت مانند پیت ماس یا پرلیت مخلوط کرد.

قابلیت فشرده شدن: کوکوپیت در صورت استفاده بیش از حد از آب یا کود ممکن است فشرده شود؛ این امر جریان هوا و آبرسانی را محدود می‌کند و می‌تواند باعث پوسیدگی ریشه گیاهان شود. برای جلوگیری از فشرده شدن کوکوپیت، باید از آبیاری و کوددهی بیش از حد خودداری کرد، همچنین، می‌توان از کوکوپیت با کیفیت بالا استفاده کرد که کمتر مستعد فشرده شدن است.

خاک کوکوپیت برای چه گیاهانی استفاده می‌شود؟

خاک کوکوپیت معمولاً در کشت و پرورش گل‌ها، سبزیجات، درختان میوه، گیاهان گلخانه‌ای و گیاهان آپارتمانی استفاده می‌شود؛ همچنین، برای ایجاد مخلوط خاک مناسب در باغبانی و بستر رشد قارچ‌ها نیز ممکن است از خاک کوکوپیت استفاده شود.

قیمت کوکوپیت چقدر است؟

قیمت کوکوپیت به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • روش خرید: قیمت کوکوپیت در فروشگاه‌های آنلاین، معمولاً کمتر از قیمت کوکوپیت در فروشگاه‌های حضوری است.
  • کیفیت کوکوپیت: کوکوپیت با کیفیت‌های مختلف، قیمت‌های متفاوتی دارد؛ کوکوپیت با کیفیت بالا، قیمت بیشتری نسبت به کوکوپیت با کیفیت پایین‌تر دارد.
  • حجم کوکوپیت: قیمت کوکوپیت با افزایش حجم، کاهش می‌یابد؛ به عنوان مثال، قیمت یک کیسه ۵ کیلویی کوکوپیت، بیشتر از قیمت یک کیسه ۱ کیلویی کوکوپیت است.

در حال حاضر (بهمن ماه 1402)، قیمت کوکوپیت در ایران به طور متوسط بین ۵۰ تا ۱۰۰ هزار تومان در هر کیلوگرم است، قیمت کوکوپیت در فروشگاه‌های آنلاین معمولاً بین ۴۰ تا ۹۰ هزار تومان در هر کیلوگرم است.

برای اطلاع از قیمت دقیق کوکوپیت، می‌توانید از کارشناسان بازارنشا کمک بگیرید.