web mob
صفحه نخست » انواع کوکوپیت

انواع کوکوپیت

کوکوپیت یک منبع مناسب برای محیط زیست می باشد، که قابلیت تجدید پذیری را دارد. به دلیل مزیت های مختلفی که دارد به عنوان یک روش نو و عالی برای رشد و نمو گیاهان در دنیای باغبانی و کشاورزی به طور فزاینده ای استفاده خواهد شد. کوکوپیت یک جایگزین ارگانیک عالی برای باغبانی و کشاورزی به جای پیت ماس ​​می باشد و در صورت نیاز می توانیم آن را به راحتی با خاک مخلوط کنیم.

کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت از الیاف میوه های نارگیل به دست خواهد آمد. هنگامی که شما نارگیل های قهوه ای خریداری خواهید کرد، شامل الیافی بر روی پوست میوه ها می باشد. در کشورهایی که تولید کننده نارگیل می باشند، مثل هند یا سریلانکا، این الیاف را با دستگاه های خاص خورد می کنند، و این الیاف را فشرده خواهند کرد.

تولید کوکوپیت تا حدود زیادی در قاره آسیا، بیشتر در سریلانکا و هند اتفاق می افتد. صنعت تولید کوکوپیت همچنین نقش بسیار مهمی در اقتصاد کشورهای دیگر مانند اندونزی، ویتنام و فیلیپین را شامل می شود. کوکوپیت محصول جانبی نارگیل می باشد، که با استفاده از طیف گسترده ای از روش های پردازشی از پوسته نارگیل تولید خواهد شد. کارخانه ها یا تولیدکنندگان این کود از فرایندها و تکنیک های مختلفی برای استخراج و تولید کوکوپیت استفاده خواهند کرد.

به طور معمول الیاف اطراف مغز نارگیل یک سوم پوسته را تشکیل خواهند داد. دو سوم باقی مانده شامل محتویاتی همچون گرد و غبار می باشد، که از نظر مواد مغذی و مواد مفید بسیار غنی خواهند بود. از کوکوپیت به طور گسترده ای برای کشت بدون خاک استفاده خواهند کرد. پوست نارگیل تحت عنوان منبع سرشار از مواد غذایی و مغذی برای انواع گیاهان و باغبانی بدون خاک در حال اتفاق می باشد. الیاف نارگیل از گذشته تحت عنوان ماده اولیه، برای تولید تعداد زیادی از محصولات مثل طناب، توری و حتی نخ شناخته شده می باشند.

انواع کوکوپیت

ارزش کوکوپیت

می توانیم بگوییم که یک کیلوگرم کوکوپیت توانایی جذب هفت لیتر آب را خواهد داشت، و آب را برای چند ماه حفظ خواهد کرد. کوکوپیت در حال حاضر برای هدف های تجاری به شکل بلوک های جامد فشرده عرضه می شود. این بلوک ها در صورت مخلوط شدن با آب، می توانند انبساط حجمی هفده برابری ایجاد خواهند کرد.

زیر لایه کوکوپیت به علت تخلخل زیاد، موجب گردش خوب هوا و تکثیر رویشی و نمو سریع در زمان کاشت نهال ها خواهد شد . علاوه بر این ها، سرشار از مواد مغذی همچون نیتروژن، پتاسیم، فسفر و سایر مواد مورد نیاز برای کشاورزی می باشد.

این خصوصیات در زمان های گذشته، این کوکوپیت را به وسیله ای بسیار محبوب برای باغبانی و کشاورزی تبدیل کرده است. به علت ظرفیت نگهداری طولانی مدت آب، به طورفزاینده ای تحت عنوان یک محیط ایده آل و مناسب برای پرورش و نمو گیاهان خانگی در نظرگرفته خواهد شد.

فروشگاه بازار نشا

جهت خرید و مشاهده تمامی محصولات بازار نشا می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید

میرم به فروشگاه

ارزش کوکوپیت

استفاده از کوکوپیت

کوکوپیت به شکل قالب‌ های فشرده می باشد، که در مراکز فروش تجهیزات کشاورزی و گل ها و گیاهان عرضه می شود. و اگر قصد دارید از آن تحت عنوان بستر کاشت استفاده کنید، فقط کافی است، آن را خریداری کرده، و در داخل آب قرار بدهید.

دقت داشته باشید هر یک کیلوگرم کوکوپیت فشرده بعد از قرار گیری در آب و جذب کردن رطوبت، قادر خواهند بود، به پانزده لیتر کوکوپیت مرطوب تبدیل شوند. که با توجه به سایز گلدان و نوع گیاهان، می‌توانید کوکوپیت ها را به تنهایی و یا مخلوط با سایر بستر‌های کاشت استفاده کنید. و همچون پرلیت،پیت ماس، خاک اره و … در گلدان قرار بدهید.

اجزای کوکوپیت

کوکوپیت از سه بخش تشکیل خواهد شد، که در بافت های مختلف آن یک تا سه بخش آن می تواند وجود داشته باشد. اجزای کوکوپیت شامل:

بخش اول کوکوپیت، الیاف نام دارد

 به رشته های بسیار کوچک کوکوپیت که همچون نخ می باشند، با طول های متغیر و ضخامت های بسیار کم را، الیاف می نامند.

بخش دوم کوکوپیت، پیت نام دارد

به یک سری از دانه های ریز خاکی شکل، با ابعاد متغیر یک تا پنج میلی متر که در کوکوپیت وجود دارند را پیت می نامند.

بخش سوم کوکوپیت، چیپس نام دارد

به توده ای متراک از پیت و الیاف در اندازه ای مانند چیپس های خوراکی، چیپس می گویند.

مزایای کوکوپیت

کوکوپیت بر طبق بستر‌های کاشت آلی دسته بندی خواهد شد، و کوکوپیت یکی از بهترین بستر‌های کاشت برای رشد و نمو گیاهان می باشد . مزایای استفاده از این بستر کاشت شامل :

صرفه جویی در مصرف آب

توانایی کوکوپیت برای نگهداری آب، نسبت به سایر انواع بسترهای کاشت، بسیار متنوع می باشد، و از این رو نیز در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد، و هم به رشد و نمو بهینه گیاهان و گل ها کمک شایانی خواهد کرد.

این کوکوپیت، عملکردی شبیه اسفنج را شامل می شود. و آب را تا بیست برابر وزن خود در خاک نگهداری می کند، در نتیجه باعث می شود که رطوبت خاک بالا رود، و همین موضوع باعث صرفه جویی قابل توجهی در مصرف آب در بخش کشاورزی و باغداری خواهد شد.

تهویه مناسب

خاک کوکوپیت که از مخلوط خاک معمولی به علاوه کوکوپیت به دست خواهد آمد، از قدرت تهویه بسیار خوبی برخوردار می باشد. الیاف نارگیل حتی وقتیکه از آب اشباع شده باشند، تخلخل هوایی بسیار خوبی را شامل می شوند، و در نتیجه ترکیب این کوکوپیت با خاک از تراکم و فشردگی خاک جلوگیری خواهد کرده. و ضمن اصلاح خاک، از سفت شدن و فشرده شدن خاک جلوگیری خواهد کرد.

فاقد بیماری‌ های خاکزی

یکی از مهمترین مزیت های کوکوپیت، عاری بودن کوکوپیت از انواع بذر علف هرز، آفت و بیماری می باشد. الیاف نارگیل به علت اینکه در بالای درخت و بالاتر از سطح زمین رشد خواهد کرد، از بسیاری از آلودگی‌ هایی که منشا آن ها خاک می باشد عاری خواهند بود.

ماندگاری بالای کوکوپیت

کوکوپیت نسبت به سایر انواع بسترهای کاشت، ماندگاری بسیار بیشتری را شامل می شود، و حداقل برای چهار سال و حداکثر تا ده سال می‌توانیم از آن تحت عنوان بستر کاشت استفاده کنیم.

کاهش دادن زمان جوانه زدن و رشد سریع ریشه ها

کیفیت ذاتی الیاف نارگیل و تهویه مناسب بستر کاشت کوکوپیت موجب شده است، تا استفاده کردن از خاک کوکوپیت برای جوانه زدن بذر‌ها و کاشتن قلمه ها تحت عنوان بهترین بستر کاشت، شناخته شده باشد. تجربه نشان خواهد داد، کوکوپیت سرعت جوانه ‌زدن بذر‌ها و  ریشه‌ دار شدن قلمه ‌ها را افزایش خواهد داد.

کوکوپیت چیست؟

کمک کردن به حفظ محیط زیست

کوکوپیت ماده‌ ای کاملا آلی می باشد . و هیچ گونه تأثیرات نامطلوبی بر روی محیط زیست را شامل نمی شود، و بعد از تجزیه شدن دوباره به طبیعت باز می گردد.

معایب کوکوپیت

کوکوپیت که یک بستر بسیار عالی برای رشد ونمو گیاهان و گل ها می باشد، یک سری معایب را شامل می شود:

کمبود مواد غذایی در کوکوپیت: یکی از مهمترین عیب های کوکوپیت کم بودن عناصر غذایی و مغذی موجود در کوکوپیت می باشد. بنابراین در صورت استفاده کردن از این بستر به تنهایی فقط نیاز می باشد، تا از محلو‌ل های غذایی و کود مایع برای تغذیه گیاهان و گل ها استفاده کنند.

همچنین قابلیت دوباره خیس شدن و ویژگی زهکشی سریع کوکوپیت موجب کاهش و هدر رفتن عناصر غذایی و مغذی در کوکوپیت از طریق شست و شو خواهد شد.

قیمت بالای کوکوپیت: کوکوپیت ماده بسیار گران قیمتی می باشد، که در کشور ما بیشتر واردات کوکوپیت وجود دارد. و به همین علت هزینه اولیه بسیار زیادی را برای گلخانه ‌داران و کشاورزان به همراه دارد.

گیاهان مناسب برای کوکوپیت

خاک کوکوپیت تحت عنوان یک بستر کشت سیستم بدون خاک برای کاشتن گوجه فرنگی، خیار، فلفل دلمه‌ ای، پرورش دادن گل‌ های شاخه بریده همچون رز و گیاهان آپارتمانی و زینتی مناسب می باشد. همچنین کوکوپیت بهترین بستر برای رویش و نمو بذرها، قلمه ها، انواع پیاز و نشاء خواهد بود.

تهیه کوکوپیت در منزل

تنها کاری که باید برای تهیه کوکوپیت انجام دهیم این است که مقداری پوسته نارگیل را تهیه کرده، پوسته نارگیل یک ماده بسیار مفید و مغذی می باشد.

مواد سخت را از این پوسته ها جدا کرده، به دلیل اینکه آسیاب کردن این مواد بسیار سخت می باشد. الیاف جدا شده از پوسته نارگیل را با کمک قیچی به قطعات کوچک تری تبدیل کنید. این مواد را در مخلوط کن بریزید و این مواد را به خوبی خرد کنید.

کوکوپیت به جوانه زدن بذرهای انواع مختلف گیاهان و گل ها بسیار کمک خواهند کرد. حالا مقداری آب را به این کوکوپیت اضافه کرده، سپس حدود ده دقیقه منتظر بمانید. اجازه دهیدآب به خوبی جذب این پودر شده و می بینید که آب را به طور کامل جذب خواهد کرد.

کوکوپیت یکی از بهترین نرم کننده های خاک گلدان ها می باشد. کوکوپیت موجب رشد سالم گیاهان و گل ها خواهد شد. شما می توانید کوکوپیت خود را به هر شکلی که دوست دارید، ذخیره سازی کنید. برای این کار کوکوپیت را به مدت یک روز زیر نور آفتاب قرار دهید، تا کاملا خشک شود. برای استفاده از این محصول می شود مقداری از این محصول را جدا کنید.

گیاهان مناسب برای کوکوپیت