web mob
صفحه نخست » کاربرد خاک کوکوپیت

کاربرد خاک کوکوپیت

خاک کوکوپیت در واقع یک نوع بستر کشت است. که از الیاف پوست، پوشش میوه نارگیل و در بعضی موارد از پوست درخت نارگیل و به صورت فشرده درست شده است. اولین بار در قرن نوزدهم از خاک کوکوپیت به عنوان بستر کشت در باغبانی و کشاورزی استفاده کردند. ولی به خاطر کیفیت نامناسب خاک کوکوپیت، مصرف آن کاهش پیدا کرد، در اواخر قرن بیستم با روش های مدرن تکنولوژی، کوکوپیت با کیفیت تری تولید شد.

کوکوپیت

خاک کوکوپیت به عنوان یک محیط کشت بسیار سبک، و سازگار بودن با محیط زیست و همچنین قابلیت نگهداری آب را به مقدار زیاد، شناخته شده می باشد. هنگام مصرف کوکوپیت با اضافه کردن آب به هر یک کیلوگرم از خاک کوکوپیت فشرده شده، پانزده لیتر کوکوپیت مرطوب را به همراه خواهد داشت.

در کشورهای مختلف به علت اینکه کوکوپیت بسیار سبک می باشد، و توانایی نگهداری آب در کوکوپیت بسیار زیاد است، زمان صادرات انواع گل ها و گیاهان به ویژه کاکتوس ها، فقط از خاک کوکوپیت خالص استفاده خواهد شد.

کوکوپیت اغلب از کشورهای آسیای جنوب شرقی همچون سریلانکا، هندوستان و … وارد کشور ایران خواهد شد. تریچودما یک نوع قارچ می باشد، که به شکل طبیعی در کوکوپیت موجود می باشد، و در همزیستی با ریشه های گیاهان آن ها را از قارچ های بیماری زا محافظت خواهند کرد. این ویژگی در کوکوپیت های استرلیزه شده وجود نخواهد داشت.

کوکوپیت به عنوان یک افزودنی به خاک به کاربرده خواهد شد، و با توجه به کمبود مواد مغذی و مفید در ترکیب کوکوپیت معمولا تنها افزودنی برای رشد و نمو گیاهان نمی باشد. زمانی که گیاهان در کوکوپیت پرورش داده می شوند، با توجه به نوع گیاهان باید از مواد مغذی و مفید دیگری نیز استفاده کنید.

به علت خاصیت های فیزیکی ویژه کوکوپیت در کشت های بدون خاک به ندرت از این ماده استفاده خواهد شد. ترکیب متداول و رایج برای استفاده در بستر گیاهان خانگی و زینتی معمولا نسبت پنجاه درصد کوکوپیت + چهل درصد پیت ماس + ده درصد پرلیت خواهد بود.

کوکوپیت

موارد مصرف خاک کوکوپیت

در همین حال کوکوپیت به عنوان یک محیط کشت برای خزانه های نهال و نشا، در گیاهان گلدانی، در طراحی باغ، تولیدات گل ها، سبزیجات، درخت ها و درختچه ها به شیوه کشت بدون خاک، در پرورش قارچ به عنوان لایه پوششی و در صنایع تولیدات کمپوست استفاده خواهد شد.

کوکوپیت به عنوان جایگزین کود گیاهی می باشد.

کوکوپیت تحت عنوان خاک مرغوب برای گلدان ها و قابلیت ترکیب شدن با شن و کود گیاهی را شامل می باشد.

کوکوپیت برای رشد گیاهان قارچ لازم و حیاتی خواهد بود.

به دلیل این که کوکوپیت، یک جذب کننده خوب و بسیار قوی می باشد، می توان از کوکوپیت خشک برای جذب کردن روغن در زمین های لغزنده استفاده کنید.

کوکوپیت به عنوان یک بستر در محل های نگه داری حیوانات برای جذب کردن فضولات حیوانی، برای تمیز ماندن اینگونه محیط ها کاربرد دارد.

کوکوپیت، اسیدی می باشد، و پی اچ آن بین ۵.۵ الی ۶.۵ می باشد، این پی اچ برای برخی از گیاهان بسیار بالا می باشد، ولی بیشتر گیاهان معروف از جمله توت فرنگی و گلهای شاخه بریده مانند رز، بسیار مناسب خواهد بود.

کوکوپیت بسیار آب دوست می باشد و کوکوپیت می تواند آب را جذب کند، حتی زمانی که کاملا خشک می باشد.

فروشگاه بازار نشا

جهت خرید و مشاهده تمامی محصولات بازار نشا می توانید روی دکمه زیر کلیک کنید

میرم به فروشگاه

خاک کوکوپیت

مزایای خاک کوکوپیت

کوکوپیت دارای تخلخل هوایی بسیار عالی می باشد: الیاف درخت نارگیل حتی زمانی که از آب اشباع شده است، تخلخل هوایی بسیار خوبی را شامل می شود، و با کاربرد صحیح باعث افزایش دادن رویش بذر ها، ریشه ها، گل ها و میوه ها در گیاهان خواهد شد. این عوامل در قسمت صیفیجات به ویژه گوجه فرنگی و همچنین در بخش تولیدات گل های شاخه بریده به ویژه گل لیلیوم و همچنین در قسمت کاشت بذر درخت ها و درختچه ها بسیار قابل توجه خواهد بود.

کوکوپیت قابلیت نگه داری بسیار خوب آب را دارد: قابلیت نگه داری آب در هر قالب کوکوپیت فشرده شده، هفت الی ده لیتر آب بوده است. و رطوبت را بیشتر از پیت ماس به خود جذب خواهد کرد، و گیاهان به سرعت رشد خواهند کرد . و کیفیت گیاهان را به ویژه در اوضاع آب و هوایی خشک تا زمان فروش حفظ خواهند کرد.

کوکوپیت آبیاری بهینه راه به همراه دارد: کوکوپیت بر خلاف پیت ماس رطوبت را حتی از یک هوای خشک جذب نخواهد کرد، این سهولت خیس شدن و خصوصیت زهکشی سریع الیاف میوه درخت نارگیل به این معنی می باشد، که الیاف نارگیل احتیاجی به آبیاری مکرر و در طول فواصل کوتاه مدت نخواهد داشت. این کار باعث کاهش دادن مصرف کود و هزینه کمتر آبیاری می شود.

کوکوپیت باعث کاهش زمان جوانه زنی و رشد سریع ریشه ها خواهد شد: کیفیت ذاتی الیاف درخت میوه نارگیل، در دسترس بودن آب و هوای بهینه برای ریشه دار نمودن زود هنگام و تکثیر ایده آل گیاهان خواهد بود. در بسیاری از موارد این کار باعث سرعت بیشتر ریشه دار شدن قلمه ها در طول سال، و همچنین استفاده بهینه از فضای گلخانه ها و تجهیزات خواهد شد.

کوکوپیت عاری از علف هرز و هرگونه بیماری های ناشی از خاک می باشد: کوکوپیت به علت این که الیاف میوه درخت نارگیل بالاتر از سطح زمین رشد خواهد کرد، هیچگونه رشد علف هرز و بیماری های ناشی از خاک را به همراه نخواهد داشت.

ماندگار بودن کوکوپیت: کوکوپیت برخلاف تمامی رقیب هایش، دیرتر از بین می رود، و به دلیل دارا بودن ماده چوبی به میزان چهل درصد، این اعتماد را به وجود خواهد آورد، که در محیط های کشت به خوبی و در مدت زمان طولانی باقی خواهد ماند.

کوکوپیت دارای محدوده پی اچ ایده ال می باشد: کوکوپیت دارای پی اچ ایده ال بین ۵/۶ الی ۶/۵ بوده است و به خنثی شدن پی اچ خاک های قلیایی کمک خواهد کرد، و موجب جذب کردن مناسب مواد غذایی به ریشه ها می شود.

کوکوپیت یک جایگزین مناسب می باشد: بهترین جایگزین مناسب برای پیت ماس، پشم سنگ، پرلیت، سنگ خلل و خاک رس منبسط شده خواهد بود.

معایب خاک کوکوپیت

کم بودن مواد غذایی در کوکوپیت: مهم ترین ایراد کوکوپیت کم بودن مواد مغذی و مواد غذایی در کوکوپیت می باشد. اما در صورت استفاده کردن از این بستر به صورت خالص ملزم استفاده کردن از محلول های مغذی، غذایی و کود مایع برای تغذیه کردن ریشه های گیاهان می باشد.

بالا بودن قیمت کوکوپیت: از مشکلات کوکوپیت می شود به قیمت بالای کوکوپیت توجه کرد، کوکوپیت نسبت به بقیه خاک ها قیمت بالاتری را شامل می شود، و در کل ماده گرانی به حساب می آید. قیمت بالای کوکوپیت به علت وارداتی بودن کوکوپیت، وارد کننده باید هزینه زیادی را پرداخت کند، و این یکی از معایب کوکوپیت می باشد.

معایب خاک کوکوپیت

روش تهیه خاک کوکوپیت

برای درست کردن خاک کوکوپیت از الیاف دورریختنی شامل، پوست و پوشش میوه درخت نارگیل و الیاف تنه درخت نارگیل استفاده خواهد شد، رشته ‌های نازک پوست میوه درخت نارگیل جدا می شوند، و پودر بدست می آید، و برای بسته ‌بندی آماده خواهند شد.

در اولین گام  نارگیل ‌ها خیسانده شده، راهی برای به عمل آوردن که به ‌صورتی طبیعی موجب تجزیه‌ شدن پوسته‌ خیس خواهد شد. برای درست کردن خاک کوکوپیت پوست میوه درخت نارگیل‌ ها را به مدت شش ماه یا بیشتر، برای تجزیه شدن در آب خیس خواهیم کرد.

امروزه طرز درست کردن خاک کوکوپیت مکانیزه شده می باشد، و این فرآیند را می شود، در مدت کمتری و با استفاده از تکنیک‌ های ماشینی بسیار پیشرفته انجام دهید. بعد از خیس شدن رشته ‌ها توسط شانه ‌های مخصوص از پوسته ها جدا خواهند شد، این مکانیزم را جدا کردن الیاف می نامند.

زمانی که رشته‌ها یا الیاف میوه درخت نارگیل به واسطه شانه از پوسته ها جدا می شوند، خشک ‌خواهند شد، و در این بخش کوکوپیت خشک تولید می شود .

طرز استفاده از کوکوپیت

امروزه خاک کوکوپیت به سه شکل در مراکز فروش تجهیزات کشاورزی و گل ها و گیاهان عرضه می شود، این سه مدل کوکوپیت به شامل موارد زیر می شود:

آجری شکل

گرد و یا گلدان هایی از الیاف میوه درخت نارگیل

پودر نرم

نحوه استفاده کردن از کوکوپیت تحت عنوان یک محیط کشت فقط کافی می باشد آن را در داخل آب قرار دهید.

همانطور که توضیح داده شد، برای این که از کوکوپیت استفاده کنید هر یک کیلو گرم کوکوپیت فشرده شده را، بعد از اینکه در آب قرار گرفت و سپس رطوبت را در خود جذب کرد، قابلیت این را دارد، به پانزده لیتر کوکوپیت مرطوب تبدیل شود.

مقدار و نحوه استفاده کردن از کوکوپیت را با توجه به مدل گیاهان و سایز گلدانی که از آن استفاده خواهند کرد، بستگی خواهد داشت و می شود به تنهایی یا با بسترهای کاشت دیگر مثل پرلیت، پیت ماس، و موارد دیگری مخلوط کنید و در گلدان مورد نظر خود قرار دهید.